No items found.
No items found.

SUNT Food

plus

SUNT maakt producten van bananen die anders worden weggegooid en vecht tegen een industrie vol voedselverspilling.

Profile

No items found.
Er worden namelijk ieder jaar zo’n 150 miljard bananen geteeld. Van dit aantal belanden er uiteindelijk zo’n 75 (!) miljard onnodig in de prullenbak.Bijvoorbeeld omdat ze te lang, te klein of te rijp zijn. Dit maakt bananen dus de allergrootste boosdoener wanneer we het hebben over voedselverspilling.

En dat terwijl in de landen waar bananen worden geteeld vaak enorme honger wordt geleden. Dit is overigens nog niet alles. Want naast het feit dat weggooien van eten natuurlijk hartstikke zonde is, heeft dit ook nog eens een enorme impact op ons klimaat. Het tegengaan van voedselverspilling kan onze wereldwijde CO2-voetafdruk met zo’n 8% verminderen. Sterker nog het heeft een 15,7% grotere impact dan recyclen. Even ter verbeelding: als voedselverspilling een land zou zijn, zou dit land in kwestie na Amerika en China het meeste impact hebben op de opwarming van de aarde.

De hoogste tijd om hier iets aan te doen vonden wij. En dat is ook precies wat er is gebeurd. Bananen redden van de prullenbak? Daar zagen wij wel brood in. Bananenbrood om precies te zijn. Sunt was geboren: kant-en-klaar bananenbrood gemaakt van bananen die anders worden weggegooid. Duurzaam, zonder toegevoegde suiker en gluten- en lactosevrij. Gezond voor jezelf én voor het milieu. Op deze manier zijn we hap voor hap op weg naar een verspillingsvrije voedingsbranche.

Meet the team

No items found.
Team size
Founding year
Average team age
% Female / Male
Nationalities
Main language

Showcase

No showcase items added yet

Perks & benefits

No items found.

✨ Highlight: 

The office

Active jobs

No active jobs right now
Is this your company profile? Place a job
Visit company careersite

Similar companies

No similar companies yet
Want to add your company? Contact us