No items found.
No items found.

IDFA

plus

IDFA is een documentaire filmfestival dat jaarlijks in november plaatsvindt in Amsterdam.

Profile

No items found.
IDFA is een documentaire filmfestival dat jaarlijks in november plaatsvindt in Amsterdam. 

Naast het vertonen van films voor een publiek, kent IDFA een uitgebreide tak voor professionals, waardoor IDFA internationaal gezien wordt als een belangrijk festival om bij te wonen. Er worden twee markten georganiseerd, Docs for Sale voor gerealiseerde documentaires en het FORUM om financiering voor documentaireplannen te realiseren. 

Om beginnende makers en jong publiek te trainen worden allerlei educatieve projecten georganiseerd, waaronder de IDFAcademy en schoolvoorstellingen. Het Jan Vrijman Fonds ondersteunt documentaire projecten in ontwikkelingslanden. Het hele jaar zijn er via IDFA TV hele documentaires online te bekijken. Ook reist een Best of IDFA on Tour door Nederland en worden er door het jaar heen speciale vertoningen met verschillende partners georganiseerd. 

Bij IDFA werken 23 mensen het hele jaar. Na de zomer wordt het team uitgebreid met tijdelijke medewerkers en stagiairs, tot zo'n 60 man. Ten tijde van het festival komen daar nog freelancers bij en werken er bovendien 500 vrijwilligers mee om het festival tot een succes te maken.

Meet the team

No items found.
Team size
Founding year
Average team age
% Female / Male
Nationalities
Main language

Showcase

No showcase items added yet

Perks & benefits

No items found.

✨ Highlight: 

The office

-, , Amsterdam

Active jobs

No active jobs right now
Is this your company profile? Place a job
Visit company careersite

Similar companies

No similar companies yet
Want to add your company? Contact us