No items found.
No items found.

CrowdBuilding by Space&Matter

plus

CrowdBuilding wil de woningbouwopgave in Nederland op een eerlijke, duurzame en sociale manier oplossen.

Profile

No items found.
CrowdBuilding is een initiatief van Space&Matter, een Amsterdamse designstudio voor ruimtelijk en strategisch ontwerp. Met een integrale benadering werken we aan complexe opgaven van gebouw tot gebiedsontwikkeling. Circulariteit en maatschappelijke impact staan hierbij altijd centraal. Je kent ons misschien van circulaire broedplaats De Ceuvel, Sweets Hotel (in de Amsterdamse brugwachtershuisjes) en de drijvende wijk Schoonschip. 
 
Met onze projecten, concepten en initiatieven willen wij game-changing zijn en bijdragen aan een duurzame toekomst. CrowdBuilding is zo’n initiatief. CrowdBuilding moet wonen in de stad weer betaalbaar maken en is een online kickstarter platform voor bouwgroepen. We hebben grote ambities met dit platform en zijn hier nu volop mee aan de slag op een startup-achtige manier. 
 
Hoe werkt het?
Door mensen op het Crowdbuilding platform te verzamelen rondom gedeelde woondromen wordt zichtbaar aan welke woonvormen behoefte is. En door bouwgroepen te vormen kunnen woningzoekers samen optrekken om die woondromen waar te maken. Tot nu toe is collectieve zelfbouw maar voor enkelen weggelegd omdat er te weinig ruimte voor wordt gemaakt en het ontwikkelproces een hoge drempel heeft. Dit moet en kan anders. Met CrowdBuilding willen we het proces voor iedereen toegankelijk maken en kunnen we gemeentes ervan overtuigen om meer ruimte te bieden aan collectieve woningbouw en bottom-up ontwikkelingen.
CrowdBuilding schept de juiste condities om de woningmarkt te transformeren: van top-down naar bottom-up.

Het CrowdBuilding platform is gelanceerd, maar er moet nog veel gebeuren op het gebied van communicatie en content ontwikkeling/copywriting. En daarvoor zoeken we versterking!

Meet the team

No items found.
Team size
Founding year
Average team age
% Female / Male
Nationalities
Main language

Showcase

No showcase items added yet

Perks & benefits

No items found.

✨ Highlight: 

The office

Active jobs

No active jobs right now
Is this your company profile? Place a job
Visit company careersite

Similar companies

No similar companies yet
Want to add your company? Contact us